Mathieu Polok speelt Joodse muziek op Carillon Agathakerk

Mathieu Polak Carillon Agathakerk Beverwijk

Op maandag 15 juni 2020 zal van 20.00 – 21.00 uur zal Mathieu Polak, de beiaardier van Erasmus Universiteit Rotterdam het carillon bespelen met Joodse Muziek.

Biografie Mathieu Daniël Polak

Bron: www.mathieupolak.com

Mathieu Daniël Polak werd aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort opgeleid. Hij behaalde zijn Master in 2000 met als specialisatie onderwijs aan amateurs. Sedert het afstuderen, is hij als docent verbonden aan Beiaardcentrum Nederland te Amersfoort.
Mathieu behaalde prijzen voor beiaardspel tijdens internationale beiaardconcoursen te Hamburg (Duitsland) en Enkhuizen. Als beiaardier was hij te horen in Japan, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, België, Portugal, Litouwen en Amerika.
Sinds 2008 is Polak de vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.
Mathieu Daniël Polak behaalde twee Master Degrees compositie namelijk aan het Lemmensinstituut Leuven (2013) en aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (2010). Zijn hoofdvakdocent was Jeroen D’hoe. Voorafgaand aan zijn studies werd hij als componist opgeleid door Jeff Hamburg te Amsterdam. Een stipendium van Stichting Maror stelde Polak in staat een Hebreeuwse liederencyclus te componeren.
Hoogtepunten in zijn carriere als componist zijn uitvoeringen van zijn werk op concerten in de Uilenburger Synagoge, Muziekcentrum aan ’t IJ, het Joods Historisch Museum en de Hollandse Schouwburg te Amsterdam. Zijn compositie Le Lis Des Vallees werd genomineerd voor de Henriette Bosmans Prijs 2011. Polaks compositie Fleurs de Cerisier voor blaaskwintet werd bekroond met de derde prijs op de ComaMaastricht wedstrijd 2011 en Puppy Love voor hoorn met de derde prijs op het IVME compositieconcours te Antwerpen 2011. In 2017 werd zijn compositie Dandelion Field bekroond met de tweede prijs op het Johan Franco Concours in Amerika. Zijn compositie A Butterfly’s Dance werd bekroond met de eerste prijs op de Johan Franco Compositiewedstrijd 2019. In 2019 kreeg Mathieu Polak een stipendium van het Fonds voor de Podiumkunsten om Joodse muziek voor carillon te componeren en te arrangeren. Dit boek, genaamd Chag Sameach, heeft hij in eigen beheer uitgegeven. Voor Chag Sameach kreeg Polak op 1 maart 2020 de Visser Neerlandia Prijs uitgereikt.Mathieu studeerde piano bij Alwin Bar en Ton Hartsuiker aan het Conservatorium van Utrecht. Sinds het afstuderen in 1997  heeft hij een bloeiende lespraktijk in de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is hij als pianodocent verbonden aan Muziekschool Amersfoort.  

error: Content is protected !!