Zomeravondconcerten

Luisterend publiek

De zomeravondconcerten zijn een geliefd jaarlijks terugkerend evenement. De mooie tuin rond de Agathakerk leent zich uitstekend voor een luisterplek. Met medewerking van vrijwilligers van de kerk wordt deze ingericht als luisterplaats door plaatsing van stoelen in het gras. Tevens verzorgen zij de koffie en andere drankjes en delen een programma uit.

Bij slechte weersomstandigheden kan het concert binnen in de kerk worden beluisterd en daar ook worden bekeken. Ten behoeve hiervan is een geluids- en beeldverbinding, inclusief beeldscherm aangebracht.

Een drietal hiervoor uitgenodigde gastbeiaardiers alsmede onze eigen beiaardier verzorgen de vier concerten. Steeds op de maandagavonden van 20.00 tot 21.00 uur. Als regel informeert de beiaardier voor aanvang van het concert de aanwezigen over de keuze van het te spelen programma. En na afloop wordt op zijn of haar terugkomst uit de toren gewacht en gebruikelijk met applaus ontvangen. Aanwezigen maken graag gebruik om dan met de beiaardier in contact te komen.

Regelmatig is van de gastbeiaardiers te horen dat zij het carillon van de St Agathakerk een bijzonder goed instrument vinden.

De toegang tot de concerten is gratis zij het dat een vrijwillige bijdrage, voor de consumpties en overige kosten, in de aanwezige doos zeer op prijs wordt gesteld.

De luisterplek naast de St.Agathakerk is te bereiken vai de ingangspoort van de kerk, Breestraat 101, 1941 EG Beverwijk. Aan de achterzijde van de kerk, op het Meerplein is ruim parkeergelegenheid.

Zomeravondconcerten in 2018
data: